Забележителности - Вила Тео

Вила Тео
Отиване към съдържанието

Главно меню:

Забележителности


На 28 км се намира втората българска столица гр. Велики Преслав, известен с Националният историко - археологически резерват и музей.


На 12 км от язовир тича се намира гр.Върбица, който е известен с двата минерални извора – единия за стомашно - чревни заболявания, а другия за очни.


Жеравна е в малка котловина в Източна Стара планина на 640 метра надморска височина. Намира се на 45 км от с. Ловец, 14 км от Котел, 110 км от Бургас, 190 км от Варна и 330 км от София. Климатът е умерено - континентален. Местността е живописна – възвишения, върхове и обширни пасища. Всяка година Жеравна се посещава от около 20 хиляди туристи, повече от половината от тях са чужденци. Предлага добри възможности за почивка и туризъм, създадени са и условия за конна езда.
Котел e в малка живописна долина в Източна Стара планина, на 527 метра надморска височина, на 38 км от с. Ловец, 330 км източно от София, 50 км североизточно от Сливен, 150 км от Варна. Град с величествена природа, свеж въздух, чисти планински води, културно - историческо средище. Наричат го “твърдина на българския дух”, “люлка на Възраждането”.

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню